متن کامل خبر


 
پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب خوابگاه شهید احمدی روشن دانشکده کشاورزی بررسی شد

خلاصه خبر: شانزدهمین جلسه شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه با حضور رییس دانشگاه، معاون پشتیبانی و منابع انسانی و دیگر اعضای این شورا پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر محمدزاده نایب رییس کمیته شورای راهبری مدیریت سبز در سخنانی ابراز امیدواری کرد: سال 97 سال بهتر و پربارتری برای اقدامات دانشگاه در راستای مدیریت سبز باشد و با تخصیص بودجه و اعتبارات لازم از سوی وزارت علوم اقدامات با سرعت بیشتری پبش برود.
در ادامه دکتر فصیح پور دبیر شورای مدیریت سبز در سخنانی به اقدامات انجام شده و مصوبات قبلی شورا پرداخت و اظهار داشت: هنوز بودجه تفصیلی دانشگاه تدوین نشده و روسای کمیته ها در قالب برنامه های عملیاتی هرچند کوچک پیشنهاد بودجه را به دانشگاه داشته باشند.
وی یادآور شد: در خصوص اختصاص یک درصد از بودجه دانشگاه ها به مدیریت سبز نیز در سال 97 اعتباری در این زمینه دیده شود تا این موضوع به صورت رویه ثابت و پایدار شده و هر سال افزایش یابد.
وی تاکید کرد: هر یک از کمیته های تخصصی شورای راهبری مدیریت سبز، برنامه فنی و ریالی داشته باشند و تا هفته آینده به دبیرخانه شورا تحویل دهند تا با تلفیق آن به عنوان اعتبار شورای مدیریت سبز سال97 به مدیریت بودجه ارسال کنیم.
دکتر فصیح پور در خصوص بودجه های جذب شده از سوی وزارت علوم برای مدیریت سبز و نحوه هزینه کرد آن نیز مطالبی را عنوان کرد.
در ادامه دکتر مرتضی غلامی مدیر شرکت شیمی‌گستر محیط زیست در خصوص پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب خوابگاه شهید احمدی روشن دانشکده کشاورزی گزارشی ارائه کرد.
وی گفت: این خوابگاه با ظرفیت 350 نفر دانشجو سرانه تقریبی 150 لیتر فاضلاب تولیدی داشته و نشت فاضلاب از چاه های جذبی خوابگاه به سطح زمین، اشباع شدن چاه های جذبی ناشی از چربی آشپزخانه، فاصله بسیار نزدیک چاه آب شرب دانشگاه و خوابگاه و مشاهده نشتی فاضلاب در چاه های آبیاری دانشگاه از مشکلات سیستم فاضلاب خوابگاه احمدی روشن بود.
وی افزود: حداقل بوی تولیدی بر اثر هوادهی و هضم لجن، مصرف انرژی معقول با بالاترین کیفیت فاضلاب تولیدی، بهره برداری آسان استاندارد مورد استفاده اروپا و حجم کم پکیج از مواردی است که ما سعی کردیم در روش MBR ( تصفیه فاضلاب ممبران بیورآکتور) مورد توجه قرار دهیم.
وی تحویل آب تصفیه شده با کیفیت آبیاری فضای سبز و گلخانه تحقیقاتی را از نتایج این طرح عنوان کرد که در طی مدت 3 ماه به انجام رسیده است و با اعلام آمادگی دانشگاه اجرا خواهد شد.
در ادامه مهندس منفرد مدیر کارگروه مدیریت سبز وزارت علوم در سخنانی بر لزوم تبادل تجربیات دانشگاه ها به ویژه دانشگاه تربیت مدرس به لحاظ داشتن نیروهای متخصص و با تجربه در پروژه های مختلف مدیریت سبز تاکید کرد.
وی افزود: پروژه هایی که در شوراهای مدیریت سبز دانشگاه ها تعریف می شود باید دارای شاخص های لازم بوده و در راستای حل مشکلات محیط زیستی کشور و متناسب با آن اقلیم و منطقه تعریف شود.
وی تصریح کرد: سازمان برنامه تمامی فعالیت های صورت گرفته از سوی شوراهای مدیریت سبز دانشگاهها را رصد می کند و در این راستا ردیف بودجه ای در سال گذشته برای مدیریت سبز تعریف و 33 میلیارد اعتبار برای آن در نظر گرفته شد.
مهندس منفرد تاکید کرد: بخشنامه ها و ابلاغیه هایی که از سوی دولت ابلاغ می شود مانند بخشنامه تامین 20 درصد برق دستگاه های اجرایی از منابع تجدیدپذیر و نیز کاهش 30 درصدی آب مصرفی دستگاه های اجرایی نسبت به سال گذشته نیز باید در تعریف پروژه ها مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: ما درحال تدوین برنامه 5 ساله مدیریت سبز دانشگاه ها هستیم و وضعیت فعلی دانشگاه ها و چشم انداز 5 ساله آنها در این برنامه دیده خواهد شد که از اساتید دانشگاه به عنوان اتاق فکر تدوین این برنامه دعوت به عمل می آوریم.
دکتر احمدی رییس دانشگاه نیز در سخنانی اظهار داشت: در خصوص دستورالعمل های ابلاغی به دانشگاهها از جمله کاهش مصرف برق با استفاده از انرژهای تجدید پذیر و کاهش آب مصرفی باید بتوانیم گام های موثری برداریم و با شناسایی نقاط ضعف احتمالی، پیشرفت خودمان را در این زمینه مورد رصد قرار دهیم.


8 اردیبهشت 1397 / تعداد نمایش : 2423