متن کامل خبر


 
فعالیت بدنی برای افراد گروه سنی 55 تا 65 سال مثل هوا واجب و ضروری است

خلاصه خبر: دکتر قراخانلو در مراسم تجلیل از ورزشکاران برتر و مدال آوران دانشگاه بر انجام ورزش تأکید کرد و گفت: فعالیت های بدنی همراه با فعالیت های پیچیده فکری، به سلامت مغز و تقویت حافظه کمک کرده و فرد را در برابر بیماری هایی مثل آلزایمر در دوران سالمندی محافظت می کند.

دکتر رضا قراخانلو عضو هیات علمی دانشگاه و رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به یک باور غلط قدیمی در خصوص سطح هوش و دانش ورزشکاران گفت: در گذشته ورزشکاران در زمره ی افرادی که دارای سطح هوشی پایین هستند، قرار داده می شدند اما با پیشرفت علم و شناسایی انواع هوش مانند هوش کلامی، هوش هنری و... هوش ورزشی نیز هویت پیدا کرد. امروزه ورزشکاران افرادی باهوش محسوب می شوند و باید بگویم که هر کسی از این هوش ورزشی برخوردار نیست.
وی به رابطه بین ورزش و مغز سالم اشاره کرد و افزود: مغز یکی از مهم ترین اعضای بدن انسان است و همچون بقیه ی قسمت ها از تعدادی سلول تشکیل شده و دارای ساختمان و عملکرد مشخصی است. ما از گذشته تآثیر ورزش بر عضلات و حجیم شدن بدن و سلامت اندام ها را پذیرفته ایم اما ورزش و فعالیت های بدنی، به سلامت مغز انسان نیز کمک می کند. در این خصوص تحقیقات بسیاری در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده و مقالات خوبی نیز به چاپ رسانده ایم.
عضو هیأت علمی دانشگاه تشریح کرد: ورزش برای تمامی گروه های سنی مفید است اما برای برخی از سنین واجب و ضروری است. فعالیت بدنی منظم برای رده سنی 55 تا 65 سال که به آن دوره پیش سالمندی می گویند همچون هوا واجب است چراکه انجام ورزش مغز آنها را در برابر بیماری هایی همچون آلزایمر محافظت می کند. فعالیت بدنی برای افراد بالای 65 سال که دچار آلزایمر هستند نیز مفید است چونکه از تشدید عارضه جلوگیری می کند پس برای سلامت مغز باید به ورزش روی آورد.
دکتر قراخانلو به اهمیت فعالیت بدنی در کودکان اشاره کرد و گفت: مهم ترین گروه سنی که باید به فعالیت بدنی آنها بسیار توجه کرد، کودکان هستند. عضلات اگر از کودکی فعالیت داشته باشند، ساختار بدنی تقویت شده و مانند پس انداز برای دوران کهنسالی می باشد. ورزش در کودکی به تراکم استخوان ها می افزاید و این تراکم تا سنین پیری حفظ می شود.
وی بر فعالیت بدنی کودکان با نیت سلامت مغز تأکید کرد و افزود: هر گونه فعالیت بدنی مفید و خوب است اما با این رویکرد که ورزش در کنار قلب و عضلات، مغز را نیز سلامت نگه میدارد، کودکان خود را به انجام فعالیت بدنی همراه با فعالیت مغزی پیچیده ترغیب کنیم. ورزش هایی همچون فوتبال و تنیس روی میز که با تفکر و تجزیه- تحلیل همراه است به سلامت مغز کمک می کند.
دکتر قراخانلو تصریح کرد: بررسی های پژوهشگران در یک تحقیق نشان داد که حتی نفس عمیق کشیدن نیز نوعی فعالیت بدنی مفید برای مغز محسوب می شود. نتایج این پژوهش نشان داد که وقتی نفس عمیق می کشیم بخشی مربوط به حافظه در مغز فعال شده و حافظه دیرتر از دست داده شود.
وی در پایان از ورزشکاران دانشگاه خواست تا با تشویق و ترغیب دیگران به انجام فعالیت بدنی در جامعه ی خود تأثیرگذار باشند و به ارتقای سلامت عمومی کمک کنند.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمد پورکیانی رئیس فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی ضمن تقدیر از دانشگاه تربیت مدرس به دلیل برگزاری برنامه های متنوع ورزشی گفت: در نگاه اول تصور می شود که دانشگاه تربیت مدرس به دلیل ویژگی های متفاوت آموزشی- پژوهشی و حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی کمتر به بحث ورزش بپردازد. هرچند که پویایی و نشاط برای قشر فرهیخته و علمی بسیار نیز ضروری است. اما بررسی سوابق دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که این دانشگاه در عرصه تربیت بدنی و ورزش از جایگاه خوبی برخوردار است. آمار نشان داد که با توجه به محدودیت های فضای فیزیکی و کالبدی و علی رغم پتانسیل های کمتر، حضور دانشجویان و کارکنان دانشگاه تربیت مدرس در رقابت های ورزشی و برنامه های متنوع تربیت بدنی چشم گیر است.
وی افزود: اطلاعات موجود در دبیرخانه منطقه یک حاکی از رشد قابل قبول جایگاه دانشگاه تربیت مدرس است به نحوی که این دانشگاه با تمام محدودیت ها در کنار دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و امیرکبیر قرار دارد. این جایگاه نتیجه زحمات مسئولین ورزش و مشارکت جمعی دانشگاهیان است.
پورکیانی در پایان با اشاره به 3 بخش اداره کل تربیت بدنی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی، به عنوان 3 زیرمجموعه وزارت علوم که در خصوص ورزش دانشگاهی فعالیت می کنند، گفت: برای ارتقاء و توسعه هر چه بیشتر ورزش دانشگاهی فرصت خوبی فراهم شده است تا در بخش آموزشی و پژوهش، کاربردی و در خصوص مسائل بین المللی از طریق فدراسیون ما را یاری کنید.


3 اردیبهشت 1397 / تعداد نمایش : 3207