متن کامل خبر


 
بازدید اعضای شورای شهر تهران از پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر دانشگاه

خلاصه خبر: مهندس محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران به همراه تعدادی از اعضای این شورا ضمن بازدید از پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر، در نشستی با رییس این پژوهشکده و اعضای هیات رییسه دانشکده کشاورزی بر استفاده از نوآوری های علمی در زمینه انرژی های تجدید پذیر، سلامت و حمل و نقل در کلان شهر تهران تاکید کردند.

در این نشست دکتر برات قبادیان رییس پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر دانشگاه با اشاره به تجهیزات آزمایشگاه ها و کارگاه های پژوهشکده افزود: ما تنها آزمایشگاه دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همکار با استاندارد را در اختیار داریم. این پزوهشکده در تولید علم و بومی سازی فناوری و ارائه مقالات درجه یک در دنیا شناخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: در این پژوهشکده کارهای اساسی در زمینه سوخت های فسیلی مرسوم، سوخت های جایگزین و سوخت های پیشرفته انجام شده است. سوخت های اختراعی این پژوهشکده می تواند انقلابی در مباحث محیط زیست و رفع آلاینده های ایجاد کند و در توسعه پایدار بسیار مؤثر باشد.
رییس پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر با بیان اهیمت مواد اولیه در بهینه سازی سوخت گفت: اگر ما فقط پسماندهای کشاورزی را به بیواتانول تبدیل کنیم به راحتی می توانیم سوخت جایگزین داشته باشیم. مواد اولیه در داخل کشور داریم مانند دو مزرعه انرژی که یکی را در خوزستان و دیگری را در ورامین راه اندازی کرده ایم.
دکتر قبادیان افزود: در دنیا به سمت بیو پالایشگاه ها حرکت کرده اند و مقرر شده است تا سال 2030 حداقل 30درصد از سوخت فسیلی حذف شود. حتی تولید برق از نیروگاه های حرارتی متوقف گردد. دیگر در دنیا استفاده از بنزین و گازوئیل مفهوم ندارد. البته برخی به شرایط خودروهای داخلی جهت استفاده از سوخت های جایگزین اشاره می کنند که در این خصوص هم ما مطالعات جامعی انجام دادیم و هم اکنون شرایط استفاده از سوخت جدید با اصلاح و تعویض برخی از قطعات برای خودروهای تولید داخل فراهم شده است.
وی در ادامه به اهمیت همکاری دانشگاه و دستگاه های اجرایی اشاره کرد و گفت: ما از توانمندی علمی، فناوری و تکنولوژی برخورداریم. اساتید دانشگاه و پژوهشگران مسائل را مطرح می کنند اما این مدیران اجرایی هستند که باید آن ها را عملیاتی نمایند. مجموعه شهرداری و شورای شهر باید به ما کمک کند و از این منابع انسانی کارآزموده و دانش فنی بالا در جهت رفع معضلات کشور استفاده نماید. ما این توانمندی را داریم که سوخت پاک را جایگزین MTBE کنیم و حداقل در شهرهای بزرگ این سوخت سرطانزا را حذف نماییم.
دکتر قبادیان ضمن اشاره به برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران که در شهرداری تهران تدوین شده است، زمینه های همکاری با شهرداری و شورای شهر تهران را تشریح کرد و گفت: پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر می تواند در زمینه های مختلف شامل؛ طراحی و مدل سازی کامل جریان هوای آلوده تهران، طراحی و ایجاد مزرعه انرژی در زمین های آلوده جنوب تهران، طراحی و ساخت کارگاه های تولید بیودیزل، جمع آوری زباله، آلاینده ها و پسماندها و تبدیل آنها به بیوگازها، کشت گیاهان نشاسته ای در اطراف تهران به منظور تولید بیو اتانول و حذف MTBE با شهرداری تهران همکاری کند.
وی پیشنهاد داد: اگر می خواهیم در راستای حل معضلات آلودگی هوا قدم برداریم با توجه به توانمندی های موجود، باید کمیته ای تشکیل شود که یک نفر نماینده شورای شهر کارهای در حال اجرای شهرداری را ارائه کند و یک نماینده از پژوهشکده نیز پیشنهادات عملی ما را تشریح کند.
دکتر قبادیان تأکید کرد: ما می توانیم 2 یا 3 پروژه عملی را با زمان بندی مشخص در خصوص کاهش آلایندگی، تبدیل پسماندها، در بحث فاضلاب، اتوبوس های هیبریدی و تولید بیوگاز و بیودیزیل انجام دهیم. پروژه هایی که عملی، به صرفه و اقتصادی هستند.
مهندس محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران نیز در سخنانی اظهار داشت: به دلیل نقش این پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر در بحث های محیط زیستی، سلامت و حمل و نقل، اعضای شورای شهر با علاقه در این مراسم بازدید شرکت کردند.
وی با اشاره به بحث اقتصاد انرژی گفت: ورود فعالیت های تحقیقاتی به مرحله انبوه می شود بسیار حائز اهمیت است و مهمترین مشکل فعالیت های دانشکده کشاورزی و پژوهشکده انرژی های تجدید پذیر بحث اقتصادی آن است.
اگر نتوانیم مشکل اقتصادی را در فعالیت هایمان حل کنیم همواره به جای حل مشکل به دنبال دشمن فرضی می گردیم و عدم پیشروی امور را به گردن دیگران می اندازیم.
وی تصریح کرد : ما در شورای شهر تهران این آمادگی را داریم اگر دانشکده کشاورزی پیشنهادی در خصوص فضای سبز شهر تهران دارد بررسی و اجرا نماییم. در زمینه پسماند زباله نیز در خصوص پسماند خشک به دلیل درآمدزایی آن مشکلی نداریم اما در زمینه پسماند تر وضعیت خوبی نداریم و از حدود 7 تا 8 هزار تن زباله تهران حدود 30 درصد آن خشک و مابقی تر می باشد. اگر دانشکده کشاورزی در خصوص جمع آوری پسماند زباله تر پیشنهاد خاصی دارد و می تواند این موضوع را ساماندهی نماید ما نیز در شورای شهر تهران این امر را حمایت می کنیم.
وی افزود: در خصوص استفاده از از سوخت های بیودیزل در اتوبوسرانی نیز در صورت اقتصادی بودن آن، ما آماده همکاری هستیم.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7


12 تیر 1398 / تعداد نمایش : 3648